torstai 6. elokuuta 2015

Kesäyön treffit

Aikamoista aaltoilua tämä elämä. Toissapäivänä voivottelin, että mitään ei tapahdu eikä yhtäkään miestä ole näköpiirissä. Koko eilisillan vietinkin sitten treffeillä, ja uskaltaisinpa väittää, että aika onnistuneilla sellaisilla.

Treffikumppanina oli viimeisin lukio- ja Tinder-tuttavuuteni, jonka kaikesta kliseisyydestä välittämättä olen päättänyt nimetä tässä blogissa Nappisilmäksi. Mies oli käymässä asuinkaupungissani, ja viestittelin hänelle, että oma aikomukseni oli lähteä loppuviikoksi mökkeilemään. Kysymys tulikin nopeasti: vieläkö ehtisimme nähdä? 

Onneksi ehdimme. Kesäilta oli lämmin, vaikka aurinko piiloutuikin pilvien taa saman tien kun palasimme kaupasta ja istahdimme puistonpenkille juomaan olutta ja juttelemaan. Etukäteen minua hieman jännitti, olisiko meillä vielä puhuttavaa: kuten aiemmin sanoin, viestittelymme ei ole saumattoman sujuvaa enkä ole aivan tottunut miehen tiiviiseen ilmaisutyyliin. Onneksi huoli oli tälläkin kertaa aiheeton. Kasvokkain puhuttavaa kyllä riitti, ja paljon. 

Kun ottaa huomioon, kuinka vähän olemme olleet tekemisissä, puheenaiheet olivat varsin lennokkaat. Keskustelimme yhtä lailla niin koulutuksesta kuin islamismista, alkoholikulttuurista kuin matkailusta. Puhuimme tulevaisuudesta, mietimme mitä elämältä haluamme. Salaa minua ilahdutti erityisesti se, että Nappisilmä aloitti useammankin lauseen toteamalla: "Jos minulla joskus on lapsia, niin..." Havainto: ei sitoutumiskammoa – ajatus perheestä joskus tulevaisuudessa ei saa miestä juoksemaan karkuun. Ei tietenkään ajankohtainen seikka juuri tällä hetkellä, mutta hyvä tietää.



Puistosta jatkoimme syömään ja vielä ulos yksille, kunnes sade pakotti harkitsemaan muita vaihtoehtoja. Jotenkin sain päähäni ehdottaa, että käymme minun kämppäni kautta ja haemme sateenvarjon ja kylmää juotavaa. Sain kiitellä itseäni loman aikana vallinneesta kodinlaitto- ja siivousvimmastani. Kämppää ei tarvinnut hävetä. 

Matkamme ei kuitenkaan päättynyt vielä luokseni: jatkoimme lähipubiin ja sieltä viimeiseen paikkaan, jossa juomat vaihtuivat jo alkoholittomaan versioon. Tässä vaiheessa treffit olivat kestäneet reilut kuusi tuntia, ja kello alkoi käydä vaativaksi. Miehen viimeinen bussi lähtisi puoli kahdelta, ja siihen oli tyytyminen. 

Pysäkillä halasimme tiukasti ja sovimme näkevämme vielä. Yöllä sain viestin, jossa Nappisilmä sanoi illan olleen mukava. Olin samaa mieltä.



Tässä vaiheessa kaikki näyttää hyvältä. Nappisilmä on edelleen ihan yhtä hauska ja fiksu kuin muistinkin, ja melkein vielä paremman näköinen. En tiennytkään tykkääväni kihartuvista hiuksista niin paljon. 

Kaksi seikkaa jäävät kuitenkin vielä mietityttämään: toistaiseksi mies ei ole osoittanut kiinnostusta suoraan, välillämme ei ole ollut mitään halausta suurempaa kontaktia. Kohteliaan hienovaraista etenemistä vai epäröintiä? En tiedä. 

Toinen seikka on se, että Nappisilmä polttaa, ainakin silloin kun on ottanut olutta. Joskus olen pitänyt suhdettani tupakointiin hyvin ehdottomana: minähän en sellaista katsele! Nyt olen kuitenkin joutunut miettimään, onko se minulle perustavanlaatuinen kynnyskysymys. Ei välttämättä.



Ja niin. On tässä kolmaskin ongelma, suurempi kuin mikään muu. 

Nappisilmä lähtee pian vaihtoon Itä-Eurooppaan. Syksyksi tai koko vuodeksi, aika on vielä auki. Pitkäksi aikaa joka tapauksessa. Ehkä liian. 

Yritän siis hillitä itseni, olla innostumatta liikaa. Varautua siihen, että tämä juttu saattaa päättyä, ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan.

CC-kuvat täältä, täältä ja täältä

3 kommenttia:

  1. Kohta 1 (eli epäröinti) voi seurata kohdasta 3 (kohta tapahtuva vaihtoon lähtö), joka kieltämättä hankaloittaa Nappisilmän deittailua, muttei välttämättä estä suhdetta jos molemmat sitä haluavat.

    Kakkoskohdasta sanoisin, että riippuu kuinka paljon ja usein polttaa. Onko se satunnaista kännipolttamista vai säännöllisempää? Olin joskus samoilla linjoilla, eli röökinpoltolle tiukka ei, mutta nykyinen mieheni polttaa juhlimassa ollessaan muutaman tupakan ehkä kerran-pari kuussa, eikä sillä ole oikeasti merkitystä.

    VastaaPoista
  2. Aaaawww kuulostaa ihanalta :) Pitkät treffit <3

    VastaaPoista
  3. Anonyymi, saatat hyvinkin olla oikeassa! Totta varmaankin on, että jos edessä on pian lähtö, toinen ei halua antaa tässä vaiheessa liian suuria toiveita. Suhdetta tässä tuskin ehtii syntyä, mutta kivaa tietysti olisi, jos mieleen jäisi ainakin pieni ajatus siitä, että paluun jälkeen voisimme koettaa vielä nähdä, jos tilanne on silloin oikea. :)

    Käsitykseni mukaan polttaminen on tässä tapauksessa yhteydessä sidoksissa alkoholiin eikä siis täysin jokapäiväinen juttu. Toisaalta paha sanoa, kun tässä vaiheessa olemme nähneet vasta lähinnä oluen äärellä. :D Totta kuitenkin on, että yksi tupakka silloin tai tällöin ei ole vielä kovinkaan pätevä peruste suhteen päättämiselle, jos kaikki muu kuitenkin toimii.

    Evelyn, niinpä! Niitä ei koskaan ole liikaa. :)

    VastaaPoista