sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Yllättävä yöseuralainen

Perjantaina kävin pienimuotoisissa pöytäjuhlissa. Ilta sai hieman yllättävän päätöksen.

Tästä miehestä en ole puhunut kuin yhdessä postauksessa sivulauseella: mainitsin joskus, että suurimpia ihastuksiani koko viime vuosien aikana on ollut poika, jonka kanssa emme oikeastaan edes löydä yhteistä juteltavaa selvin päin. 
 
No, perjantaina emme olleet selvin päin. 

Ellen olisi jo nimennyt toista treffikumppaniani Bisnesmieheksi, nimeäisin tämän. Näillä kahdella herralla on nimittäin yllättävän paljon yhteistä: sama koulutus, saman alan työpaikka, siistit kämpät ehkä kaupungin suosituimmassa osassa sadan metrin päässä toisistaan. Kauluspaitapoikia, molemmilla eteisessä nahkakengät lepolesteissään. 
 
On kauhean vaikea keksiä tälle miehelle kuvaavaa nimeä, mutta puhutaan vaikkapa Sijoittajasta. Jännittävä tapaus ihmissuhdehistoriassani, kaikin puolin. Kaikki lähti liikkeelle jo varsin kauan sitten eräistä rapujuhlista. Olin kyllä tiennyt tyypin jollain tasolla jo pidemmän aikaa, mutta jatkoilla hän aivan yllättäen ilmaisi kiinnostuksensa minuun ja äkkiä tajusin, että mieshän on aika kiehtova tapaus. Kiehtova ja auttamattoman sitoutumiskammoinen, kuten myöhemmin kävi ilmi. 
 


Pidän Sijoittajaa mukavana ja varsin huumorintajuisena miehenä, mutta mitenkään helpostilähestyttävä hän ei ole. Ehkä hieman historiammekin vuoksi keskustelu ei aina suju kauhean luontevasti, jännitän hänen seuraansa. Emme näe kovin usein, mutta silloin kun näemme, vaihtoehtoja on käytännössä kaksi. Ensimmäinen ja yleisempi on se, ettemme ole juurikaan tekemisissä. Vaihdamme ehkä pari sanaa, saatamme kysäistä pikaisesti kuulumisia, siinä se. Toinen vaihtoehto on se, että moikkaamme alkuillasta ohimennen ja siinä vaiheessa kun olemme juoneet jo hieman, ajaudumme vääjäämättömästi yhteen. Sijoittaja tarjoaa drinkin, ottaa minut kainaloonsa, varoittaa aina uudestaan ettei ole sitä mitä haluan ja minä sanon aina uudestaan että tiedän sen, enkä välitä. Päädymme yöksi hänen luokseen. 

Jälkimmäinen vaihtoehto tapahtuu ehkä kaksi kertaa vuodessa. Olen oppinut kantapään kautta, että Sijoittaja ei pohjimmiltaan ole etsimässä mitään vakavampaa, hän ahdistuu jo yhdestä tekstiviestistä illan jälkeen. En koskaan osaa ennakoida, mihin tapaamisemme johtavat. Yleensä eivät mihinkään, mutta silloin kun johtavat, yö on jotain muuta kuin kenenkään muun kanssa. Vaikka juttelu ei aina automaattisesti sujuisi, tällä miehellä on minuun ihan hämmentävä fyysinen vetovoima, joka ei perustu mihinkään järjellä selitettävään. Hän ei ole perinteisellä tavalla komea, ei sellainen tapaus jonka perään jokainen nainen automaattisesti jäisi tuijottamaan ja haaveilemaan. Ehkä tietynlainen salaperäisyys kuitenkin kiehtoo, varsinkin kun olen todennut, että kohtalaisen suljetun kuoren alla piilee hauska, sympaattinen ja yllättävän läheisyydenkipeä mies. Sijoittaja tietää, mistä tykkään, enkä tarkoita nyt mitään kaksimielistä: hän vain osaa rutistaa, silitellä hiuksia, katsella silmiin ja hymyillä juuri oikealla tavalla, niin että sisällä läikähtää. 


Koska minun ja Sijoittajan seuraavaan kohtaamiseen saattaa aina vierähtää helposti puoli vuotta ellei enemmänkin, vietän jokaisen hetken hänen luonaan kuin se olisi viimeinen. Seuraavana aamuna olen yhtä hymyä, vaikka tiedän aivan hyvin, että tämä juttu ei tule ikinä johtamaan mihinkään suurempaan. Sijoittaja vain on yksinkertaisesti parasta mahdollista yöseuraa - ja on joskus sanonut samaa minustakin. Kummallista, miten kemiat vain toisinaan toimivat, vaikka ihmiset itsessään olisivatkin lopulta liian erilaisia. 

Lähtiessäni eilen iltapäivällä kotiin Sijoittaja totesi vain: "Seuraavaan kertaan." Sitä toivon.


Kuvat täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti